Üveghab

 Ára: Ajánlat alapján

Az üveghab egy üveghulladékból előállított szervetlen, igen könnyű és zárt cellaszerkezetű hőszigetelő anyag. 

Hőszigetelő képesség: 
Hővezetési tényező < 0,086 W/mK

Teherbíró képesség:
Teherbírás {MPa} * E> 53 N/mm2

Utólagos tömörödés:
Ágyazási együttható * C = 0,070 N/mm3

Vízfelvétel (tömegszázalék):
Vízfelvétel < 10,0 % (m/m) 

Dokumentumok:

-Teljesitmény nyilatkozat

-Prospektus


Információért hívjon!: 06-20/9-73-11-50   -  06-28/360-313

Felhasználási területek:

-Ipari padlók alatti hőszigetelés
-Hűtőházak alatti hőszigetelés
-Lakó- és középületek alatti hőszigetelés
-Lakossági épületfelújítások
-Könnyű feltöltések
-Zöld- és járható tetők
-Műemlékfelújítások
-Sport- és jégpályák
-Medencék
-Közművek és tartályok hőszigetelése

 

 

 A granulátum tulajdonságai:

Hőszigetelő

A pórusaiba zárt nagy mennyiségű levegő kiváló hőszigetelést biztosít.

Az üveghab granulátum hővezetési tényezője 1:1,3-as tömörítéssel 0,086 W/mK, így az épületek alatti 30 cm-es ajánlott rétegvastagság már megfelel az új energetikai elvárásoknak. Passzívházaknál méretezéstől függően 40-50 cm az ajánlott tömörített rétegvastagság.

 

Formatartó, mérettartó

Tömörítést követően forma- és mérettartó, nem zsugorodik. Megfelelő szilárdságának köszönhetően hosszú távú terhelés esetén sem deformálódik.

Statikai stabilitást javító

Alkalmazásával a gyenge teherbírású talajok terhelhetősége is megnövelhető. Ezért ágyazatok építése során terheléstől függően részben vagy teljesen kiválthatóvá válnak az ágyazati kőanyagok.

Inert

Nem megy át fizikai, kémiai vagy biológiai átalakuláson. Szerves oldószereknek, savaknak jellemzően ellenáll, és nem öregedik.

Rendkívül könnyű

Halmazsűrűsége csak 150-175 kg/m³, ami rendkívül könnyű használatot tesz lehetővé. Összehasonlításként a kőzetszármazékok és a betontörmelék kb. 8-15-ször nehezebbek az üveghabnál.

Idő- és költségtakarékos

Építési időt takarít meg, mert a beépített granulátum egy rétegben váltja ki a kavicsot és a hőszigetelőanyagot. Ez kevesebb munkafolyamattal jár, és csökken az alapozási költség.

Fagyálló

Az  üveghab fagyállósága kiváló. Egyszerűen beépíthető, könnyen kezelhető és zárt cellaszerkezetének köszönhetően minimális nedvességet képes csak felvenni.

Kapillaritást megtörő hatású

A szemcsenagyság megoszlása és a finom anyagi részecskék hiánya biztosítják a kapillaritást megtörő hatást. Mivel zárt cellákból áll, nem nedvesedik át, nem duzzad meg.

Nem éghető

Az  üveghab tűzzel szemben ellenálló. Tűzvédelmi osztályba sorolása: A1.

Kártevőkkel szemben ellenálló

Az üveghabban a rágcsálók, a rovarok nem telepszenek meg, és egyáltalán nem károsítják. Továbbá nem képez számukra fészkelési, szaporodási közeget.

Hangszigetelő

Az  üveghab kiváló hangszigetelő, ezért előszeretettel alkalmazzák zajvédő falak és gabionok építésében.

Környezetbarát

Nem tartalmaz mérgező anyagokat. Az alapanyagként használt üveghulladék kitűnő energiaegyensúlyt teremt az újrahasznosítás révén. Élő szervezetekre nézve veszélytelen.

Nyomásálló

A 150-175 kg/m3 halmazsűrűségű Energocell® üveghab granulátum saját E2 teherbírási modulusa 40-50 MPa 1,4-es tömörítésnél.
Teherhordó hőszigetelésként alkalmazható. 

A laboratóriumi és helyszíni vizsgálatok során az üveghab granulátumra (150-175 kg/m3) jellemző E2 saját teherbírási modulusra E2=50 MPa értéket határoztunk meg 1,4-es tömörítési arány alkalmazásával. Ipari padlónál történő alkalmazás esetén az üveghabrétegen mért E2 érték javítható, amennyiben alatta vagy felette nagyobb teherbírású ágyazati réteg kerül beépítésre. Az üveghab granulátummal akár extrém teherbírású ipari padló is hőszigetelhető.

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk!